Home
Stichting OKERO

Heeft het wel zin ?

 

Je kunt niet alle problemen en alle leed in de wereld oplossen.

Maar kleine stappen kun je wel zetten.

Op het internet vonden wij een inspirerend filmpje wat dit mooi illustreert.

Klik hier voor het filmpje. 

 

Bezoek aan Kenia

 

In november 2016 zijn twee bestuursleden naar Kenia gereisd. Het werd een bijzonder weerzien met alle jongeren die door de financiële steun van stichting OKERO een opleiding kunnen volgen. Ook de drie afgestudeerde jongeren hebben we opgezocht in hun eigen omgeving. Het was goed om te zien dat het met alle jongeren goed gaat. Ook werd tijdens deze bezoekjes en gesprekken duidelijk dat deze jongeren behoorlijk op weg zijn naar zelfstandigheid en volwassenheid. 

Op zondag 22 januari 2017 werd in Gorssel een donateursmiddag georganiseerd. Donateurs en belangstellenden waren uitgenodigd om zich -aan de hand van een reisverslag- te laten informeren over het wel en wee van de kinderen die door OKERO worden ondersteund.

In de nieuwsbrief van maart 2017 is een samenvatting van het bezoek aan Kenia opgenomen.

 

 

Welkom op de website van Stichting OKERO. Er is op deze site informatie te vinden over de stichting en haar project in Kenia. Ook kunt u kennismaken met de scholieren en studenten, waarvan wij de studie bekostigen.

Tenslotte is er praktische informatie opgenomen, zowel met betrekking tot de stichting als - via andere websites - ook over andere onderwerpen, die in verband staan met de activiteiten van de Stichting OKERO.

Mocht u willen reageren, dan is ons e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Donatie Kisii Special School

Naast onze goede contacten met Martha en Reuben, de gastouders van ‘onze kinderen’ en Mariam en Sam, die op de achtergrond hen ondersteunen, zijn er ook al jarenlang contacten met Kisii Special School. Dit is een ‘primary school’ voor gehandicapte kinderen met momenteel 115 leerlingen. De school is gestart als een privé school, maar nu is het een public school en die wordt bekostigd door de overheid. Maar die bekostiging laat erg te wensen over.

Al een paar keer hebben OKERO bestuursleden de school bezocht en iedere keer blijkt weer hoe matig de voorzieningen zijn. Niet alleen voor wat betreft het onderwijs, maar ook de slaapzalen, de voeding, etc. Omdat onze financiën het dit jaar toelieten, hebben wij mr. Zachary (het hoofd van de school)  gevraagd, wat zijn meest urgente wensen waren voor de school. Het meeste daarvan hebben wij gehonoreerd en zo zijn er borden, bestek, bedlakens, tafels en banken maar ook olie om mee te koken en suiker gekocht. Daarnaast worden ook de speeltoestellen opgeknapt en is er een watertank geplaatst.

De inkoop en de financiële afwikkeling hebben we via Sam laten lopen, zodat we zeker weten, dat er slim ingekocht is en dat de gelden goed besteed zijn.

 

 

Sponsoracties

Regelmatig wordt onze Stichting verrast door spontane en originele sponsoracties.

Graag geven wij enkele voorbeelden van dergelijke recente sponsoracties.

Zo heeft Sterre op haar basisschool een spreekbeurt gehouden over Kenia en de Stichting OKERO.

Alle klasgenoten kregen na afloop een zakje pepernoten met een klein boekje er aan. 

 

Ben Stokman voelt zich beter op de fiets. Hij heeft al verschillende verre reizen achter de rug.     

Een tijdje geleden fietste hij van Barcelona naar huis en bestemde de sponsoropbrengst voor OKERO.

 

Natuurlijk zijn wij enorm blij met dergelijke initiatieven !

 

Misschien raakt u of raak jij ook wel geïnspireerd door bovenstaande voorbeelden.